CIA başkanından nükleer savaş açıklaması

CIA başkanından nükleer savaş açıklaması

CIA Başkanı Mike Pompeo, Kuzey Kore ile yakın bir zamanda herhangi bir nükleer savaş tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

FOX televizyonuna konuşan CIA Başkanı Mike Pompeo, Kuzey Kore’’nin ABD’yi vuracak nükleer silah geliştirmeye ne kadar yakın diye sorulan bir soruya, "çok daha yakınlar" yanıtını verdi. Mike Pompeo, "Bu amaca doğru endişe verici bir hızla ilerliyorlar" dedi.

Pompeo, nükleer savaş tehlikesinin derecesine ilişkin soruya ise,  "İnsanların nükleer savaşın eşiğinde olduğumuzu konuştuklarını duyuyorum. Ben böyle bir durumda olduğumuzu gösterecek bir istihbarat görmüş değilim" yanıtını verdi.

İki ülke arasında devam eden nükleer krizi, Temmuz ayında Pyongyang’ın iki balistik füze denemesi gerçekleştirmesi sonrası daha da yükseldi.

Yaşanan bu kriz sonrasında Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Kore’nin ticaret gelirlerini azaltacak ekonomik yaptırımları onayladı ve Kuzey Kore yönetimi bu olaylardan ABD’yi sorumlu tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.