Taliban'dan Trump'a açık mektup (Tam metin)

Taliban'dan Trump'a açık mektup (Tam metin)

Taliban, ABD Başkanı Donald Trump'a hitaben yazdığı mektupta hem Afganistan'dan çekilme çağrısı yaptı hem de gözdağı verdi.

Afganistan'daki Taliban, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "açık mektup" kaleme aldı. Taliban, Trump'a ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi çağrısı yaptı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mucahid tarafından gazetecilere gönderilen bin 600 kelimelik İngilizce "açık mektup"ta Trump'a hitaben, "Seleflerinizin hatalarını anlamış olduğunuzu ve Afganistan'daki yeni stratejinizi yeniden düşünmeye karar verdiğinizi fark ettik." denildi. 

ABD'ye karşı meşru bir mücadele sergilediklerini ifade eden Mucahid, "Liderliğiniz altındaki 48 ulusun tüm silahlı kuvvetleri Afgan halkını yumuşatamadı ve ortadan kaldıramadı." ifadesini kullandı.

ABD ordusunun Afganistan'daki kayıplarının gizlendiğini savunan Taliban sözcüsü, "Generaller, ölü ve sakatlarınızın gerçek istatistiklerini gizliyor ancak Afganlar günlük olarak gönderilen Amerikan askerlerine ait tabutları kolayca sayabiliyorlar." dedi.

Sivil kayıplardan duydukları endişe nedeniyle kuşatma altında tuttukları eyalet başkentlerini ele geçirmediklerini ileri süren Mücahid, Trump'a "Üç imparatorluğu yenmenin onurunu taşıyan bir ülkede, kalıcı bir varlık sağlamayı nasıl başaracağınızı düşünüyorsunuz?"  sorusunu yöneltti.

Taliban adıyla müsemma Afganistan İslam Emirliği'nin ABD Başkanı Donald Trump'a hitaben yayınladığı açık mektubu, siz değerli Mepa News okurları için tercüme ettik:

İslam Emirliğinden Amerikan Başkanı Donald Trump’a bir açık mektup

ABD başkanı Donald Trump’a

Selam rehberi takip edenlerin üzerine olsun!

Güçleriniz ülkemiz Afganistan'da 16 yıl harcadı ve bu savaşı kazanmak için her yolu kullandı. Eski yetkilileriniz ülkemize saldırmak için büyük bir koalisyon oluşturmasına rağmen, Afganistan'daki 16 yıllık askeri varlığınız, Afganistan'ın en istikrarsız, en fazla yolsuzluğa bulaşmış ve en yoksul ülke konumuna gelmesi ile sonuçlandı.

 

Bütün bunların arkasındaki neden, gururlu Afgan ulusumuzun iradesini bastırmak için ulusal bütünlüğümüzün bozularak iktidar anahtarlarının yabancılara köleliğe baştan hazır Afgan toplumunun en itici, perişan ve nefret dolu yüzleri olan bireylere verilmesidir.

16 yıllık işgalin sonuçları ile yargılanacaksınız

Başkan Trump!

Afganistan hakkında topraklarımıza yerleştirdiğiniz yardakçılarınız tarafından buradaki hayatı güllük gülistanlık gösteren resimler edinmeniz muhakkak ki mümkündür. Onlar sizi törenlerinde 'Afganistan’ın dostları' olarak adlandırıyorlar, ancak Afgan büyükleri bilgece konuşurlar. Onlar sizi 16 yıllık işgal operasyonunuzun sonuçları ile yargılayacaklar, kontrolünüz altındaki yozlaşmış yalancı idarecilerin sloganları ile değil!

Bu iğrenç ihanetin ne kendi uluslarının, ne de sizin menfaatinize olmadığının farkına varmalısınız; daha ziyade, sevdikleri tek şey, onların (Kabil hükümetinin) iktidarını koruyor ve kişisel çıkarlarını güvence altına alıyor olmanızdır.

Onlar sadece yalnızca size hizmet etmezler, kendilerinin iktidarını destekleyecek herhangi birilerinin de hizmetkârlığını yapacaklardır... Sizin oluşturduğunuz mevcut hükümette dahi onlarca yabancı güçle yasadışı bağlantılar kuruyorlar.

ABD'ye en büyük iyiliği Afganlar yaptı

Amerika’nın başkanı!

Son 16 yılda milyarlarca dolar harcayarak kurmaya çalıştığınız, binlerce asker feda ettiğiniz ve on binlerce yaralı ve akıl hastasına neden olan hükümet şu anda liderinin, kendi vekilini bile kabul edemeyeceği bir durumda. Şu anda Başbakan Yardımcısı -savaş suçlusu ve savaş ağası- General Dostum, Eşref Gani'ye karşı ülke dışında bir muhalefet koalisyonu kuruyor, valiler ve parlamento üyeleri onun istifasını istiyorlar.

Başkan Trump!

Tarihe şöyle bir bakarsanız, uluslararası planda sana en büyük iyiliği Afganların yaptıklarını öğreneceksin. Seni ve dünyayı Kızıl Komünistlerden çok büyük fedakârlıklar ile kurtardılar. Bu tarihi iyiliğe cevap verişiniz cesur Afgan halkına, bu kadar beceriksiz, yozlaşmış, cani ve ahlaksız yetkilileri dayatmak mı olacak?  

Aklı başında bir zihin ve sağlıklı bir vicdan, zulüm gören bu ulusun muhteşem eylemlerinin ve uluslararası iyiliklerinin karşılığının, istilalar yoluyla, dayatılmış savaşlarla ateşe sokmak sureti ile, dini ve ulusal değerleri çiğnenerek veya toplum içinde en yozlaşmış kişileri işlerini yürütmek için görevlendirerek değil Afgan halkı ile iletişim kurarak ve cömertçe davranarak ödeneceğini belirtir. 

48 devletin askeri Afgan halkını ortadan kaldıramadı

Amerika başkanı!

Önceki yetkililer Afganistan'ı, sonunu düşünmeden, işgal etmeye karar verdiler. Afganistan'ı Afgan halkıyla hiçbir ilgisi olmayan irrasyonel argümanlarla işgal ettiler. Topraklarını, inançlarını ve halklarını savunmak için sizin güçlerinize karşı direnişe geçen Afganlar meşru bir mücadele yaptılar, bu nedenle liderliğiniz altındaki 48 ulusun tüm silahlı kuvvetleri onları yumuşatamadı ve ortadan kaldıramadı.

Afganların, Amerikalılara veya dünyanın başka herhangi bir ulusuna karşı herhangi bir art niyeti yok ama eğer herhangi bir kimse özel alanlarını ihlal ederse, o zaman bu suçlulara karşı saldırmak ve de mağlup etmek konusunda oldukça yüksek kabiliyete sahiptirler.

Halkımızın dini ve ulusal mücadelesi, gayri meşru veya vekâlet savaşı değildir. Şanlı mücadelemiz sadece ve sadece manevî ve ulusal köklere sahiptir. İstihbarat ajansları, mücahidlerimizin herhangi bir ülke tarafından desteklenmediğini ve bu durumun aksine hiçbir kanıt üretemeyeceklerini itiraf ediyorlar. Tekrarlanan istilalar sonrasında, ulusumuz işgalcilerle uzun savaşların geleneksel silah ve teçhizatların, yüksek azim ve hevesle eşleştirilerek nasıl kazanılacağını ve düşmanı vatanlarından çıkarmaya nasıl zorlayacaklarını çok iyi öğrenmiştir.

Amerikan askerlerinin tabutlarını kolayca sayabiliyoruz!

Bay başkan!

Amerikalı gençler, hırsızlar ve yozlaşmış yetkililerin emirlerini yerine getirmek uğruna ne de ebeveynlerinin onaylamayacağı bir şekilde Afganistan'da sivilleri öldürmek uğruna, Afganistan çöllerinde ve dağlarında öldürülmek için doğmuş değiller. Siz ve Amerikalı yetkililer, geleceğinizin teminatı olan Amerikan gençliğinin hayatlarını korumakla yükümlüsünüz. Önceki yönetimlerin Afganların öldürülmesi amacı ile Amerikan gençlerini buraya göndermeleri tarihi bir hata gibi görünüyor ancak sorumlu Amerikan Başkanı olarak, önceki idarecilerin hatalarını incelemek ve Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerinin ölüm ve yaralanmalarını önlemeniz gerekiyor.

Generaller, ölü ve sakatlarınızın gerçek istatistiklerini gizliyor ancak Afganlar günlük olarak gönderilen Amerikan askerlerine ait tabutları kolayca sayabiliyorlar.

Başkan Trump!

Seleflerinin hatalarını anlamış olduğunuzu ve Afganistan'daki yeni stratejinizi yeniden düşünmeye karar verdiğinizi fark ettik. Afganistan'daki birçok savaş yanlısı kongre üyesi ve General, Afganistan'daki savaşı askeri imtiyazlarını korumak uğruna devam ettirmenizi sağlamak için uğraşıyorlar. Ancak birçok Amerikalı ve Afgan'ın kaderi bu meseleye bağlı olduğundan sorumluluk duygusu ile hareket etmeniz gerekmekte. Eskilerin dediği gibi; 'Savaş savaşçıların kaprislerine terk edilemeyecek zorunlu bir siyasettir'. Ayrıca Afgan meselesini ateşli generallere teslim etmemelisiniz, ancak tarihin sizi barış savunucusu olarak hatırlayacağı bir karar vermelisiniz.

Sivil kayıplarından çekinmesek başkentleri ele geçiririz

Afganistan'daki savaş durumu, farkında olduğunuzdan çok daha kötü! Mücahidler yozlaşmış rejimin kontrolündeki birkaç bölgeyi son bir haftadır kuşatmaktalar ve çok daha uzun bir süre çatışmalarına yetecek kadar bol teçhizat ele geçirdiklerine tanık oluyorsunuz. Mücahidler, ülkenin tüm önemli otoyollarını kolayca kontrol altına alabilirler ve eğer sivil kayıplardan çekinmesek, şu anda kuşatma altında olan birçok eyalet başkentini fethedebilirler.

Bu topraklarda üç imparatorluk devrildi

Burada her Afgan, askerlerinizi işgalciler ve suçlular olarak görmektedir. Hatta büyük bir servet harcayarak sağladığınız silahlarla birliklerinize sık sık ateş açan çok sayıda askerler var. Burada her ebeveyn çocuğuna yurdunu işgalcilerden kurtarmasını öğretir. Her çocuğun intikam ruhuyla yetiştiği ve daha önce üç imparatorluğu yenmenin onurunu taşıyan bir ülkede, kalıcı bir varlık sağlamayı nasıl başaracağınızı düşünüyorsunuz?

Afganistan'ı terketmeniz akıllıca olacak

Amerikan başkanı!

Artık herkes, Afganistan'daki savaşın ana itici gücünün yabancı bir işgal olduğunun farkındadır. Yabancı işgalden dolayı savaş ateşi yakılmış ve herkes bu savaş koşullarını kendi menfaatleri için kullanmaktadır. Burada savaş olmasa sorumlu ve iddialı bir hükümet, anarşiyi ve yasalara aykırılığı önleyebilirdi. Ortadoğu'daki tecrübelerinizden savaş ateşinin yakıcılığının herhangi bir ülkenin menfaatine olmadığı gerçeğini anlamışsınızdır.

Önceki deneyimler, Afganistan'a daha fazla birlik göndermenin, Amerikan askeri ve ekonomik tahribatından başka bir sonuca yol açmayacağını göstermiştir; bu nedenle, birliklerin artması yerine Afganistan'dan tamamen çekilme stratejisini kabul etmeniz akıllıca olacaktır. Seçeneklerden biri gerçekten Amerikan birliklerini zarara uğratırken diğeri Amerika’nın önceki yetkililerin hatalarını düzelterek, miras alınan bir savaşı sona erdirecek.

İslam Emirliği dünyaya bir rahmettir

Son sözler

Amerika Birleşik Devletleri başkanı!

İslam Emirliği'nin liderliğinde ayaklanan Afgan halkı, birçok felaketin kök salmasına engel olan örgütlü ve hesap verebilir bir ulusal, siyasi ve bölgesel askeri güçtür.

İslam Emirliği'nin sorumlu politikaları ve organize hareketi olmasaydı, yaşanan felaketin alevleri komşulara, bölgeye ve dünyaya ulaşabilirdi.

Bu gerçeği anlamış biri, İslam Emirliği'ni Afganistan, bölge ve dünyaya bir rahmet olarak görür, çünkü İslam Emirliği'nin kimseye zarar verme niyeti veya politikası yoktur ve başkalarının Afganları kullanmalarına da kesinlikle izin vermez.

Şimdiye kadar sizinle sadık araçlarıyla savaşan Müslüman Afgan ulusunu, kendi bağımsızlığını kazanmak ve zulmünüzden kurtulmaları için, sizin düşmanlarınıza ulaşmaya zorlamanız ciddi bir hata olur.

Bu nedenle, Amerika'nın sorumlu bir başkanı olarak, gerçekleri anlamak ve onlara dayalı kararlar vermeniz sizin için daha iyi olacaktır.

 

Şunu açık bir yürekle kabullenin ki Afganistan’daki savaşınızı profesyonel ABD ve NATO birlikleri, gelişmiş teknoloji, deneyimli askerler ve generaller, komplike stratejiler ve güçlü ekonomi ile kazanamayacak olursanız; paralı askerler, gıda devi firmalar ve yardakçılarla asla kazanamazsınız! 

 

Afganistan İslam Emirliği

23/11/1438 Hicri Ay Takvimi

24/05/1396 Hicri Güneş Takvimi

15/08/2017 Miladi Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.