'İdlib'ten sonra hedef Hatay'

'İdlib'ten sonra hedef Hatay'

Esed'e bağlı generallar, Hatay'ı kendi toprakları gören bir harita üzerinden toplantı yaparken görüntülendi.

İran, Rusya ve Şam rejimi ittifakı, Halep'i ele geçirmelerinin ardından gözlerini İdlib'e dikmiş durumda. Batı Halep kırsalından İdlib'e yönelik bir kara harekatı düzenlemek isteyen Şam rejimi, İran destekli Şii milisler ve Rus ordusundan büyük destek görüyor. 

Şam rejimi ve müttefikleri büyük İdlib operasyonuna hazırlanırken, ABD ise bölgenin Afrin üzerinden Akdeniz'e doğru bir koridor açılarak PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye teslim edilmesine yönelik planlar yapıyor. 

Bölge uzmanlarına göre, PKK'nın bölgede alan kazanmasını isteyen ABD yönetimi, İdlib'te muhaliflerle Türkiye'yi karşı karşıya getirerek bir kaos ortamı oluşturulmasını hedefliyor. Bölgede El Kaide'ye bağlı herhangi bir grup bulunmamasına rağmen, İdlib'teki sözde El Kaide varlığını bahane eden ABD yönetimi, Türkiye'nin olası bir müdahalesi için diplomasi yürüyor. Hükümet içindeki Batı yanlısı kliklerin de İdlib operasyonuna destek verdiği ve ABD ile ortaklaşa bir harekatın düzenlenmesi gerektiğini dillendirdikleri ifade ediliyor.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Esed'in generalleri ile Şii milislerin bir harita üzerinde çalıştığı görüldü. Haritada en dikkat çeken kısım ise Hatay'ı Suriye haritasında gösteriyor olması. 

PKK'nın Kuzey Suriye'de bir devlet inşa etmesinin ardından sonraki hedefinin Türkiye olacağı ifade edilirken, Şam rejiminin de buna benzer hedefler güttüğü ortaya çıktı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.