Rakka'da bir günde 40 hava saldırısı: En az 25 sivil öldü

Rakka'da bir günde 40 hava saldırısı: En az 25 sivil öldü

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Rakka kent merkezine düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı uçakların dün Rakka kent merkezine yönelik düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 25 sivil yaşamını yitirdi. 

Bir günde en az 40 hava saldırısı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları Rakka kent merkezide en az 40 hava saldırısı düzenledi. Kent merkezindeki YPG güçlerine destek sağlamak amacıyla düzenlenen hava saldırılarında en az 25 sivil öldü.

Kaynaklar, hava saldırılarında meskun mahallerin doğrudan hedef alındığını belirtirken, sivillerin hava saldırıları sonrasında yıkılan evlerin enkazının altında kaldığını ifade ediyor.

IŞİD bombalı araçlar ile karşılık veriyor

Kent merkezine devam eden çatışmalarda IŞİD, YPG güçlerinin konuşlu olduğu binalara yönelik bomba yüklü araç saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Örgütün dün Selam Hastanesi yakınlarında düzenlediği bomba yüklü araç saldırısında YPG güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Rejim Rakka'nın doğusunda ilerliyor

Öte yandan Rakka'nın doğusunda Rusya'nın hava desteği ile ilerlemeye devam eden rejim güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rakka'nın doğusundaki Maden beldesine doğru ilerleyen rejim güçlerine Rus savaş uçakları yoğun hava desteği sağlarken, IŞİD rejim saldırılarına karşılık vermeye çalışıyor.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının geçtiğimiz gün IŞİD kontrolündeki Maden beldesine en az 10 hava saldırısı düzenlediğini aktaran yerel kaynaklar, saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.