Trump: Afganistan konusunda kararımızı verdik

Trump: Afganistan konusunda kararımızı verdik

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden, pek çok karara vardıklarını, bunların arasında Afganistan’la ilgili durumun da olduğunu belirtti.

Trump'ın üst düzey yetkililerle görüşmesinin ardından açıklama yapan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sanders, "Başkan, ABD halkına, müttefiklerimize, ortaklarımıza ve dünyaya uygun zamanda bir açıklama yapacak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan ile ilgili yeni savaş stratejisini henüz açıklamadı.

Trump da sosyal medya hesabından "Camp David'de yetenekli generaller ve askeri liderlerimizle önemli günler geçirdik. Afganistan da dahil birçok karar alındı." paylaşımında bulundu.

Savunma Bakanı James Mattis de, Cuma günü basına, Afganistan’ı kast ederek, ‘Amerikan tarihinin en uzun süren savaşına yönelik yeni yaklaşımla ilgili karar yakın bir gelecekte açıklanabilir’ dedi.

Afganistan Taliban'ı tarafından salı günü gazetecilere gönderilen bin 600 kelimelik İngilizce "açık mektup"ta, Trump'a ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi çağrısı yapılmıştı.

Afganistan'da 8 bin 400'ü Amerikalı olmak üzere 13 bin 300 yabancı askerin konuşlandığı tahmin ediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.