Rusya'nın '200 IŞİD'liyi öldürdük' açıklaması doğru mu?

Rusya'nın '200 IŞİD'liyi öldürdük' açıklaması doğru mu?

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan, Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde bir konvoyun hedef alındığına dair açıklama tam olarak doğrulanmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentine doğru hareket etmekte olan IŞİD'e ait askeri konvoyun hedef alındığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, aralarında tank, zırhlı araç ve mühimmat taşıyan tırların da bulunduğu ifade edilen en az 20 aracın imha edildiği ve 200 IŞİD mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Yerel kaynaklar rakamları doğrulamıyor

Suriye'nin doğu bölgesindeki gelişmeleri aktaran "Doğu Haberleri" isimli yerel haber ajansı, Rusya'ya ait savaş uçaklarının geçtiğimiz Cumartesi günü Deyr ez Zor kentine doğru gitmekte olan IŞİD'a ait konvoyu hedef aldığı bilgisini doğruladı.

Ancak haber ajansı, IŞİD'e ait konvoyun Rusya'nın açıklamasında olduğu gibi 20 araçtan değil sadece 4 araçtan oluştuğunu ve bahsi geçen konvoyun hedef alındığı saldırıda en fazla 30 IŞİD mensubunun öldüğünü ifade etti.

Açıklama motivasyon amaçlı olabilir

Rusya'nın saldırı ile ilgili rakamları bu kadar büyüterek vermesinin sebebinin, IŞİD kontrolünde Deyr ez Zor kentine doğru ilerlemekte olan rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin motivasyonunu yüksek tutmak için olduğu düşünülüyor.

Rejim güçleri ve yabancı Şii milisler Rusya'nın hava desteğiyle bir süredir Rakka ve Humus bölgelerinin doğu kırsalından Suriye'nin doğusunda IŞİD kontrolündeki Deyr ez Zor kentine doğru ilerliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.