İngiltere'nin Ayrılması Ekonomiyi Derinden Etkileyecek

İngiltere'nin Ayrılması Ekonomiyi Derinden Etkileyecek

İngiltere'nin referandum sonucu Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı almasının götürülerinden olacak olan ekonomik ilişkilerde önemli gerilemeler yaşanacak.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmaya karar vermesi ekonomik ilişkilerde sil baştan yapılmasını gerektirecek. İş dünyası ve ekonomistler ikili ticaret hacminin daralmasını bekliyorlar.

AB'den ayrılmaya karar veren İngiltere ekonomi dünyasında büyük hayal kırıklığına yol açtı. Referandum sonucunun şok dalgaları piyasaları önemli ölçüde sarstı. Borsa endeksleri, hammadde fiyatları ve döviz kurları her iki yönde de büyük sıçramalar yaparken petrol fiyatı yüzde 7 oranında düştü, altına ise hücum başladı.

Alman iş dünyası İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını şaşkınlıkla karşıladı. Sanayiciler ayrılma kararının Birlik ülkeleriyle ada ülkeleri arasındaki mal mübadelesinin sonuçtan doğrudan ve son derece ağır bir şekilde etkileneceğini belirtiyorlar. Alman şirketlerinin İngiltere'deki şubelerinde 400 bin kişi çalışıyor.

 


Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Eric Schweitzer

DW Türkçe'nin haberine göre Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Eric Schweitzer ayrılma kararının Alman ekonomisine ağır darbe indirdiğini söyledi. İhracatçı Alman şirketlerinin sözcüleri de referandum sonucunu, ‘İngiltere, Almanya ve Avrupa için bir felaket' olarak değerlendirdiler. Alman Dış Ticaret Odası Başkanı Anton Börner, ‘dünyanın en eski demokrasisinin Avrupa'ya sırtını dönmesini hayretle karşıladıklarını' ve ‘ayrılma kararından önce Britanya'nın olumsuz etkileneceğini' dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.