Belçika Özel Kuvvetler askerleri Telafer'de görüntülendi

Belçika Özel Kuvvetler askerleri Telafer'de görüntülendi

IŞİD kontrolünde olan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer kentine yönelik başlatılan operasyonda Belçika askerleri görüntülendi.

Geçtiğimiz gün Irak Başbakanı Haydar El Abadi tarafından başladığı ilan edilen Telafer Operasyonu, ABD'nin sağladığı hava desteğiyle devam ediyor. Kentin etrafının IŞİD'ten izole edilmesinin amaçlandığı ilk aşamadan sonra operasyonunun kent merkezinde başlayacak kısmının şiddetli çatışmalar eşliğinde geçeceği düşünülüyor.

Belçika Özel Kuvvetler personeli Telafer'de görüntülendi

IŞİD'in kontrolünde bulunan Türkmen kenti Telafer'e yönelik operasyonunu başlamasının ardından kent merkezinin doğusunda Belçika özel kuvvetler askerleri görüntülendi.

Amerikan Associated Press ajansı tarafından servis edilen görüntülerde Telafer'in doğusundaki Ebu Gaddur köyünde görüntülenmiş Belçika askerleri görünüyor.



İran destekli Haşdi Şaabi operasyona katılıyor

Bağdat hükümeti güçlerinin yanında İran tarafından desteklenen ve birçok Şii milis grubunu bünyesinde barındıran Haşdi Şaabi çatı örgütü de kent merkezine yönelik düzenlenen operasyona destek veriyor. 

İran tarafından kurulan ve desteklenen Şii Haşdi Şaabi çatı örgütünün de Telafer operasyonuda aktif bir şekilde rol alıyor olması kentte bir Sünni soykırımı yaşanabileceğini akıllara getiriyor.

Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bilinen Telafer kentine yönelik düzenlenen operasyonda Haşdi Şaabi güçleri kent merkezinin batı ve güney hatlarından operasyona aktif olarak destek veriyor. 

100 bin sivil kuşatma altında

IŞİD'in kontrolünde olan Telafer kentinde 100 bin kadar sivilin kuşatma altında bulunduğu belirtiliyor. BM verilerine göre operasyonun başlamasıyla kentten kaçan sivillerin sayısı 30 bine ulaştı. Kent merkezinde elektkrik ve suyun bulunmadığı ifade edilirken, kentin hedef alındığı hava saldırılarının çok fazla sivil kaybına yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.