Şii milislerin 'genel komutanı' Süleymani: İran bölgede istikrar kaynağı

Şii milislerin 'genel komutanı' Süleymani: İran bölgede istikrar kaynağı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, mezhepçi gruplara olan desteklerine karşın bölgede kriz çıkaran bir ülke olmadıklarını savundu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Tahran’da gerçekleştirilen Dünya Camiler Günü Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’ın İran'ın Suriye'deki kilit rolünü etkileyemediğini savundu.

Süleymani, İran'ın bölgede hakiki ve tartışılmaz bir güç olduğunu iddia ederek, "Günümüzde iki tehlikeyle karşı karşıyayız. Birincisi mezhep fitnesi, ikincisi de yabancı güçlerin İslam dünyasını tehdit etmesidir" ifadesini kullandı.

Süleymani, “Irak’a girdiğimizde kendi menfaatlerimizi önde tutmadık. Petrol kuyusu aramadık ve Kerkük ile Musul’u ele geçirme niyetinde olmadık. Bu ülkede para peşidne koşmadık ve koşmayacağız” dedi. 

Yemen, Suriye ve Irak'ta on binlerce Şii milisi finanse eden İran, bölgede büyük bir Şii devleti kurma projesi yürütüyor. Irak'ta ABD, Yemen ve Suriye'de ise ülke diktatörleri ile ittifak halinde bulunan İran'ın bölgedeki temel motivasyonunu 'Sünni karşıtlığı' oluşturuyor. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü, İran'ın sınır dışı operasyonlarını ve diğer Şii milisleri komuta etme görevini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.