İran, Türkiye'nin teklifini reddetti: PKK'ya karşı savaşmayacağız

İran, Türkiye'nin teklifini reddetti: PKK'ya karşı savaşmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İran'la ortak operasyonunun olası olduğuna' dair açıklamasına yalanlama geldi.

İran Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "İran ile PKK'ya karşı bir ortak operasyon gündemimizde var" açıklaması yapmıştı. İran basınına yansıyan haberlerde ise İran Genelkurmay Başkanlığı'nın bu haberi yalanladığı ve "Sınırlarımızın dışındaki hareketlerle savaşmayacağız" şeklinde ifadelerde bulunduğu aktarıldı.

Suriye'deki savaşa rejim lideri Beşar Esed'in safında dahil olan İran'ın "Sınır dışında savaşmayız" çıkışı bölge ile ilgilenen uzmanlar tarafından şaşkınlık verici olarak nitelendi.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu da Türkiye ile PKK'ya karşı ortak operasyon gerçekleştirme niyetinde olmadıklarını açıkladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Biz, yurt dışında operasyon düzenlemiyoruz. Ancak İran topraklarında nüfuz kurmaya çalışacak her türlü kişi ve gruba karşı koyacağız. İran'da terör saldırısı düzenlemeye yönelik tüm girişimlere karşılık vereceğiz" ifadelerine yer verildi.

İran, bölgede rakip devlet ve örgütlere karşı geniş bir yelpazede ittifaklar gerçekleştiriyor. Irak'ta sahada ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon ile ittifak halinde bulunan İran'ın Suriye'de ise zaman zaman PKK ve "Acilciler" olarak bilinen Mukaveme Suri benzeri diğer sol örgütlerle yakın ilişkiler içinde olduğu gözleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum