Taliban'dan Trump'a cevap: Afganistan, imparatorluğunuza mezar olacak

Taliban'dan Trump'a cevap: Afganistan, imparatorluğunuza mezar olacak

ABD Başkanı Trump yeni Afganistan stratejisini açıkladı, Taliban'dan ise cevap gecikmedi.

Virginia'daki Fort Myer askeri üssünde yaptığı konuşmada, Afganistan ile ilgili yeni savaş stratejisini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, "Afganistan ve daha geniş bölgede karşılaştığımız güvenlik tehditlerinin çok büyük olduğu sonucuna vardım" dedi.

"Birlik sayısı veya ileriki askeri faaliyet planımız hakkında konuşmayacağız" diyen Trump, gelişigüzel zaman çizelgelerinin değil, sahadaki koşulların bundan sonraki stratejilerini yönlendireceğini belirtti.

Trump, "ABD'nin Afganistan'dan hızlı bir şekilde çekilmesinin 'öngörülebilir ve kabul edilemez' sonuçlarını önlemek için mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğini" ifade etti.

Amerikan halkının "zafer olmaksızın savaş yorgunu" olduğunu söyleyen Trump, Amerikan halkının hayal kırıklığını paylaştığını ifade etmişti.

Taliban'dan 'cihada devam' açıklaması

Taliban ismi bile müsemma Afganistan İslam Emirliği'nin sözcüsü Zebihullah Mücahid, Trump'ın Afganistan'da mücadeleye devam etme kararını kınayarak, örgütün ülkede ‘cihada' devam edeceğini açıkladı.

Sözcü, Trump'ın ülkeye daha çok askeri birlik yollama kararının ardından yaptığı açıklamada, "eğer Amerika, güçlerini Afganistan’dan çekmezse Afganistan’ın Amerika İmparatorluğu için mezarlığa dönüşeceğini" söyledi.

ABD'nin ülkeyi terk etme stratejisini daha iyi düşünmesi gerektiğini belirten Mücahid, aksi takdirde Taliban'ın ‘daha yüksek bir moralle cihada devam edeceğini' vurguladı.

Afganistan'ın hiç bir ülke için tehdit olmadığını ifade eden Mücahid, "Trump’ın da dediği gibi Amerikan halkı, Afganistan savaşından dolayı yorgun düştü. Ve biz de onlara daha fazla acı sunacağız ve de ABD'li yetkilileri bu gerçeği kabul etmeye zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.