Sudan'da 'İsrail ile normalleşme' krizi: Görevine son verilsin!

Sudan'da 'İsrail ile normalleşme' krizi: Görevine son verilsin!

Sudan Alimler Birliği, 'İsrail ile normalleşme' açıklamalarından ötürü Sudan Başbakan Yardımcısı ve Yatırım Bakanı Mehdi'nin görevine son verilmesini istedi

Sudan Alimler Birliği, "İsrail ile normalleşme" açıklamalarından ötürü Sudan Başbakan Yardımcısı ve Yatırım Bakanı Mübarek el-Fadıl el-Mehdi'nin görevine son verilmesi çağrısında bulundu.

Alimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, yaptığı yazılı açıklamada İsrail ile normalleşme çağrısında bulunan Mehdi'nin istifa etmesi ya da görevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

AA'nın aktardığı Açıklamada, Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'e seslenen Salih, Beşir'den Mehdi'yi hükümetteki görevinden azletmesini istedi.

Sudan Yatırım Bakanı Mehdi, pazar günü katıldığı bir televizyon programında, Filistin meselesinin Arap dünyasını "çok gerilettiğini" savunarak, "Filistinliler topraklarını sattı ve Körfez ülkelerinde Sudanlılara komplolar kuruyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Mehdi ayrıca, Sudan ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesini desteklediğini açıklamıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.