ABD ve müttefiklerinin Afganistan'daki 1 aylık kayıpları

ABD ve müttefiklerinin Afganistan'daki 1 aylık kayıpları

Taliban ile savaş Amerika’nın mali ve insani kaynaklarını her geçen gün tüketmekte.

*Dikkat bu haber rahatsız edici görseller içeriyor olabilir.

Rus 'işgalinin' püskürtülmesinin ardından bölgede 'İslami' bir yönetim teşkil edilmesini istemeyen ABD ve yerli müttefiği Afgan hükümeti, Afganistan'da Taliban'a karşı 16 yıldır devam eden 'zorlu' bir savaş vermekte. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin  Afganistan'dan hızlı bir şekilde çekilmesinin "öngörülebilir ve kabul edilemez" sonuçlarını önlemek için mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söylemişti. 

ABD'nin yakın zamanda Afganistan'dan çıkmaya niyeti yok

Afganistan'da görev yapmış ABD'li askerler ve bölge ile ilgilenen akademisyenler her ne kadar Amerika'nın şimdiye kadar ki Afganistan politikası ve stratejisinin bir hayal kırıklığı olduğunu söylesede devlet olarak Amerika'nın kısa vadede Afganistan'dan çekilmek gibi bir niyeti olmadığı gerek siyasilerin açıklamalarından gerekse bölgedeki askeri tahkimat çalışmalarından açıkça belli oluyor.

 

Taliban'ın duyurduğu ABD ve müttefiklerinin 1 aylık kayıpları

Buna karşın Taliban ile savaş ABD'nin mali ve insani kaynaklarını her geçen gün tüketmekte. Amerika ile savaşını Afgan halkının büyük bölümünün desteğiyle sürdüren ve geçen yıldan bu yana kontrol ettiği bölgeleri genişleten Taliban geçtiğimiz günlerde resmi kanallardan bir bilgi paylaştı. 25 Temmuz 2016 ile 23 Ağustos 2017 tarihleri arasında Amerika’nın ve Afgan hükümetinin kendileri ile savaşırken verdiği kayıpların yazıldığı bilgi notu şu şekilde:

  • 41 Amerikan Askeri Öldürüldü
  • 15 Amerikan Askeri Yaralandı
  • 1769 Afgan Askeri Öldürüldü
  • 1117 Afgan Askeri Yaralandı
  • 1 Helikopter Düşürüldü
  • 306 Askeri Araç İmha Edildi

 

Amerika'nın Afganistan'ı işgalinden bu yana yaralanan ve ölen Amerikan askerleri'nden bazıları:








Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.