ABD'deki Harvey Kasırgası'nda en az 5 kişi öldü

ABD'deki Harvey Kasırgası'nda en az 5 kişi öldü

Kasırganın yaşandığı bölgede asker, arama kurtarma çalışmalarına katılacak.

ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey Kasırgası güneyin en büyük kentlerinden biri olan Houston'un sular altında kalmasına yol açarken, yaşanan felakette şu ana kadar en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Teksas eyaletini 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey, özellikle Houston kentinde aşırı yağışlar ve sellerle büyük bir felaketin yaşanmasına sebebiyet verdi.

Nüfusu 2 milyon 300 bin olan Houston'da sularla kaplanan yollar adeta nehire dönerken, yollar otomobiller yerine botlara, ambulanslara, yardım kamyonlarına ve itfaiye araçlarına kaldı.

Öte yandan, Harvey kasırgasının en çok 10 bin kişinin yaşadığı Teksas eyaletinin kıyı kenti olan Rockport kentinde etkili olduğu belirtiliyor. Rockport'ta da Harvey kasırgasından 14 kişinin yaralandığı açıklandı. Şehir yetkilileri kıyı bölgelerinin bir çöp alanına dönüştüğünü ve fırtınanın bazı okullara, kütüphanelere ve diğer kamu binalarına zarar verdiğini söyledi.

Teksas'ın körfez kıyısındaki önemli petrol ve doğalgaz tesisleri geçici olarak kapatılırken, ABD'nin en büyük petrol şirketi Exxon Mobil, Baytown'daki ikinci büyük rafinerisini kapattığını bildirdi.

Harvey Kasırgası, ABD'nin körfezdeki petrol üretiminin yüzde 24'ünün durmasına yol açtı.

Acil durum ve kurtarma ekiplerinin Houston ve çevresinde 2 binden fazla kişiyi kurtardığı bildirilirdi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına Amerikan askerlerinin katılacağı belirtildi. Askerler ayrıca, felaket bölgesinde yıkılan ve hasar gören evlerin onarılmasında ve bölgenin temizlenmesinde görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.