İncirlik Krizinde Son Perde: Alman Savunma Bakanı Geliyor

İncirlik Krizinde Son Perde: Alman Savunma Bakanı Geliyor

Almanya, Savunma Bakanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirerek Türkiye ile yaşanan krizi aşmak istiyor.

Almanya Federal Savunma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ralf Brauksiepe'nin İncirlik ziyaretine Ankara'nın izin vermemesi üzerine Savunma Bakanı Von der Leyen Türkiye'ye gitme kararı aldı. Bild am Sonntag gazetesine bir açıklama yapan Bakan Von der Leyen Ankara'nın tutumunu eleştirerek "böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamadığını" ifade etti. Von der Leyen Savunma Bakanlığı yönetiminin operasyon bölgesindeki Alman askerlerini ziyaret etmek istemesinin “doğal” olduğunu belirtti.

Alman Federal Meclis'in 1915 yılında Ermeni olaylarını soykırım olarak tanıyan kararının ardından Ankara, Almanya'ya yönelik tavrını sertleştirmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili açıklamasında “Bu üsse gelmek isteyen askeri teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin ve özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e girişi uygun görülmemektedir. Olayın özü budur” demişti.


İncirlik'teki Alman Tornado jetleri

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.