Taliban, ABD yanlısı askerleri maaş kuyruğunda vurdu: En az 4 ölü

Taliban, ABD yanlısı askerleri maaş kuyruğunda vurdu: En az 4 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de ABD Büyükelçiliği yakınlarından patlama meydana geldi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki ABD Büyükelçiliği'ne yakın bir bölgede şiddetli bir patlama gerçekleşti. Canlı bomba saldırısı olabileceği konusunda emarelerin bulunduğu belirtilen saldırı ile ilgili resmi kaynaklar tarafından detaylı bir açıklama yapılmadı.


Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan ilk açıklamada saldırı bilgisi doğrulanırken, ayrıntılar ile ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi. 

Taliban saldırıyı üstlendi

Saldırıdan kısa bir süre sonra açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, başkent Kabil'de sabah saat 10:00 sularında gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu üstlendi.


Saldırıda hedef alınan banka

Canlı bomba saldırısı

Başkent Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınlarında bulunan "Kabil Bank" şubesinden maaşlarını çeken güvenlik güçlerinin canlı bomba saldırısı ile hedef alındığını belirten Taliban sözcüsü Mücahid, saldırı ile ilgili ayrıntıların daha sonra paylaşılacağını belirtti.

"4 kişi öldü onlarca kişi yaralandı"

Kabil hükümetine yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre düzenlenen saldırıda güvenlik güçlerinden en az 4 kişi öldü onlarca kişi de yaralandı. Resmi kaynaklar ölü sayısı hakkında net bir bilgi vermezken, maaşlarını almaya giden güvenlik güçlerinin banka önünde toplu olarak bulunması sebebiyle sayının çok daha fazla olduğu düşünülüyor.

Saldırının ardından olay yerinde kaydedilen görüntüler:


Son dönemlerde Afganistan'ın farklı bölgelerinde Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırılar artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde maaşlarını almak için bankaya giden güvenlik görevlileri Taliban tarafından hedef alınmış ve saldırıda en az 30 kişi ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.