Türkmen kentinde PKK kampı kuruldu

Türkmen kentinde PKK kampı kuruldu

PKK, Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı Irak'ın Tuzhurmatu kentinde eğitim kampı kurdu.

Bir grup PKK üyesi Kerkük'ün güneyindeki Tuzhurmatu kentinde gençlere askeri eğitim vermeye başladı. Arap ve Kürtler gibi birçok etnik grubun birlikte yaşadığı şehir, Irak'ta Türkmen nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri.

Yerel kaynaklar, beş PKK'lının Tuzhurmatu'da, yaşları 16 ile 25 arasında değişen yaklaşık 40 kişiye eğitim vermeye başladığını bildirdi. Kalaşnikov, tabanca, keskin nişancı tüfeği ve el bombası gibi silahların nasıl kullanılacağı öğretilen kampın varlığı bir süredir biliniyor.

PKK'nın, bölgeden örgüte adam kazandırma amacıyla özellikle yaz tatillerinden faydalanarak gençlere askeri eğitim verdiği bildirildi.

"Kandil artık güvenli değil"

Gözlemcilere göre, kısa bir süre öncesine kadar örgüte katılmaya ikna edilen gençler Kandil dağına götürülüyordu. Ancak son dönemde bölgenin Türk uçakları tarafından sık sık hedef alınması nedeniyle örgüt, bölgedeki otorite boşluğundan faydalanarak eğitim faaliyetlerine köy ve kasabalarda devam ediyor.

Geçmişte, aynı bölgeden onlarca genci Kandil'e gönderdiği belirtilen PKK, Tuzhurmatu'da "Demokratik Toplum için Germiyan Bölgesi Özgürlük Hareketi" adı altında faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.