ABD'den Afganistan'da yeni bir sivil katliamı daha: 35 ölü

ABD'den Afganistan'da yeni bir sivil katliamı daha: 35 ölü

Afganistan'ın batısındaki Herat ve kuzeyindeki Kunduz ilinde ABD ve yerel güçlerin düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Afganistan'ın batısındaki Herat ve kuzeyindeki Kunduz ilinde ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Afganistan'ın batısındaki Herat iline bağlı Bahtabad bölgesinde ABD ve Afgan hava kuvvetlerinin ortaklaşa düzenlediği hava saldırısında 35 sivil yaşamını yitirdi.

"Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 35 sivil öldü"

Bölgedeki yerel kaynakların yaptığı açıklamaya göre, ABD ve Afgan hava kuvvetlerine ait hava araçları ile düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında olduğu en az 35 kişi yaşamını yitirdi. 

Saldırının yerleşim birimine yönelik düzenlendiğini aktaran kaynaklar, bölgede Taliban'ın bulunmadığını, saldırıda sivillerin doğrudan hedef alındığını ifade etti.

Hava saldırısı sonrası yerel kaynakların servis ettiği görüntü:

"Taliban hedef alındı"

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Devlet Veziri yaptığı açıklamada, bölgeye düzenlenen hava saldırısında Taliban savaşçılarının hedef alındığını ve saldırıda 18 Taliban mensubunun öldürüldüğünü ifade etti.

Sivillerin hedef alındığı yönündeki iddiaların araştırıldığını söyleyen Veziri, saldırı sonrası soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Taliban'ın açıklaması

Ülkenin batısındaki Herat iline bağlı Bahtabat bölgesine ABD ve Kabil hükümeti tarafından ortaklaşa düzenlenen hava saldırısı sonrasında açıklama yayınlayan Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 35 sivilin öldüğünü belirtti.

ABD uçakları Kunduz'da bir evi hedef aldı

Öte yandan ABD'ye ait savaş uçakları Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Çardere bölgesine düzenlediği hava saldırısında bir evi hedef aldı. Savaş uçakları tarafından vurulan evde bulunan 1 kadın yaşamını yitirirken 2'si kadın 2'si çocuk olmak üzere toplam 4 kişi ise yaralandı.




Saldırıda hedef alınan ev ve enkazdan çıkarılan çocuklara ait görüntüler:




Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.