ABD uçakları ölüm yağdırdı: 28 sivil hayatını kaybetti

ABD uçakları ölüm yağdırdı: 28 sivil hayatını kaybetti

ABD ordusuna ait bir helikopterin düşmesinin ardından, savaş uçakları Logar ilini bombadımana tuttu, halktan 28 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'in hemen güneyindeki Logar ili merkezinde bulunan Sarha Kale bölgesinde ABD'ye ait savaş uçaklarınca düzenlenen hava saldırısında 28 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynaklar hava saldırısında bölgedeki bir evin hedef alındığını, ölenlerin büyük kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktardı.

Resmi kaynaklar hava saldırısını doğruladı

Bölgede bulunan Valilik Sözcüsü Salim Salih tarafından yapılan açıklamada, hava saldırısında bir evin hedef alındığı doğrulanırken ölü ve yaralı sayısı hakkında bir açıklama yapılmadı.

"Saldırıdan 1 kişi kurtuldu"

Saldırının gerçekleştiği mahallede oturan Davut isimli görgü tanığının ifadelerine göre, ABD hava saldırısında hedef alınan evde 28 ila 32 kişi arasında sivil yaşıyordu. Hava saldırısının gerçekleştiği esnada evde olmayan bir kişinin kurtulduğunu söyleyen Davut, kurtulan bu kişinin saldırı günü başka bir yere gittiğini ifade etti.

"Saldırı helikopterin düştüğü bölgede oldu"

Yerel kaynaklar, sivillerin hedef alındığı hava saldırısının bu sabah düşen ABD helikopteriyle aynı bölgede olduğunu belirtiyor.

Öte yandan NATO'dan yapılan açıklamada, Taliban'ın 'ABD helikopteri düştü' açıklaması yalanlandı ve helikopterin zorunlu iniş yaptığı öne sürüldü.

Son bir haftada sivillere yönelik üçüncü hava saldırısı

ABD'ye ait savaş uçakları tarafından geçtiğimiz günlerde de ülkenin batısındaki Herat ve Kuzeyindeki Kunduz illerinde sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırıları düzenlenmiş. Saldırılarda en az 20 sivil yaşamını yitirmişti. Son saldırı ile birlikte son bir haftada savaş uçakları üçüncü kez sivilleri hedef almış oldu.

Taliban kaynakları ise geçtiğimiz gün ülkenin batısında düzenlenen hava saldırısında 35 sivilin öldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.