ABD ve Mogadişu hükümetinin ortak operasyonunda onlarca sivil öldü

ABD ve Mogadişu hükümetinin ortak operasyonunda onlarca sivil öldü

Mogadişu hükümeti söz konusu operasyonu doğrularken, sivil ölümleri hakkında soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.

Mogadişu hükümeti kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Cuma günü ABD güçleriyle düzenlenen ortak operasyonda aralarında kadınlarında olduğu en az 10 sivil yaşamını yitirdi. 

Hükümet kaynakları tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Somali güçlerinin başkent Mogadişu'ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan bir böglede ortaklaşa düzenlediği askeri operasyonda açılan ateşte en az 10 sivilin yaşamını yitirdiği belirtilirken, konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

"Olay soruşturma aşamasında"

Somali hükümetinin en az 10 sivilin ABD ile gerçekleştirilen ortak askeri operasyonda öldüğünü açıklamasının ardından ABD Afrika Komutanlığı da bir açıklama yayınladı.

Açıklamada ülkedeki ABD güçlerinin belirtilen bölgede Somali güçleriyle ortaklaşa bir askeri operasyon düzenlediği doğrulanırken, olaya konu olan sivil ölümlerinin "soruşturma aşamasında" olduğu ifade edildi.

ABD'nin Somali'de yerel unsurlar ve Afrika Birliği'ne bağlı güçlerin düzenlediği askeri operasyonlara destek verdiği biliniyor. ABD ve yerel unsurların Somali'de düzenlediği operasyonlarda meydana gelen sivil kayıplarında son dönemde artış olduğu gözlemleniyor. 

Son dönemde bölgede El Kaide'ye bağlı Eş Şebab Hareketi'ne yönelik düzenlendiği ifade edilen askeri operasyonlarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.