Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e Özür Mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e Özür Mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e düşürülen Rus uçağı sebebiyle üzgün olduğunu belirttiği bir mektup gönderdiği ifade edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk F16'larının düşürdüğü Rus Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e üzüntülerini ilettiğini açıkladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada "Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı" denildi.

Dünyabülteni'nin haberine göre yapılan açıklamaya göre, mesajında Rus pilotun ölümü nedeniyle taziye dileklerini ileten Erdoğan’ın mesajında 'İzvinite' (Извините) kelimesini kullandığı iddia edildi. Bu kelime Rusça'dan Türkçe'ye 'Özür dilerim' ya da 'Beni affedin' şeklinde çevriliyor.

"Mesajda Rusya'nın Türkiye'nin dostu ve stratejik ortağı olduğunu ve Ankara'nın Moskova'yla ilişkilerinin bozulmasını istemediği belirtiliyor" diye devam eden açıklamaya göre Erdoğan, 'Türkiye'nin Rusya'ya ait bir uçağı vurmak gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını da' söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum” ifadelerini kullandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.