Dünyanın en güçlü orduları açıklandı: Türkiye ilk 10'da

Dünyanın en güçlü orduları açıklandı: Türkiye ilk 10'da

Global Firepower isimli şirket, hazırladığı bir liste ile dünyanın en güçlü ülkelerini sıraladı.

50’den fazla kıstasa göre (nükleer güç, aktif asker ve teçhizat sayısı gibi) orduların gücü değerlendirilerek oluşturulan ‘dünyanın en güçlü ülkeleri’ sıralamasında Türkiye, ilk 10 sıra içerisinde yer aldı.

Sıralamanın nasıl yapıldığıyla ilgili konuya biraz daha açıklık getirelim. Örneğin sıralamada silahların kaç adet olduğu değil, ne kadar çeşitli olduğu kıstas alınmış. Özellikle Kuzey Kore’nin tüm dünyanın başına bela olacağı nükleer bazlı silahlar sıralamayı pek etkilemiyor, fakat ufak bir bonus aldığını da belirtelim.

Bunların dışında coğrafi faktörler, lojistik çeşitlilik, doğal kaynaklar ve yerel sanayi sıralamayı etkileyen asıl etmenlerken, ülkelerin mevcut nüfusu da önemli bir yere sahip. Kara kuvvetlerine sahip olmayan ülkelere herhangi bir ceza verilmezken, NATO müttefikleri olan ülkeler de kaynakların paylaşılıyor olması sebebiyle bonuslarını biraz daha yükseltiyorlar.

Rusya Kara Kuvvetleri tank sayısı bakımından lider konumda gösterilirken listede ABD’den sonra 2. sırada yer aldı. Türkiye ise listede 8. sıraya yerleşti.

Çin 3. sırada yer alırken, onu Hindistan, Fransa, İngiltere, Japonya izledi.

Türkiye de Almanya, Mısır, İtalya ve Güney Kore’yi geride bıraktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.