'Avrupa İkinci Dünya Savaşı öncesi değerlere dönüyor'

'Avrupa İkinci Dünya Savaşı öncesi değerlere dönüyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile SPD başbakan adayı Schulz'un Türkiye ile ilgili ifadelerini eleştirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pazar akşamı Almanya'da yapılan TV düellosunda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) lideri ve başbakan adayı Martin Schulz'un Türkiye hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Çavuşoğlu, "tartışmanın Türkiye ile başlayıp Türkiye ile bittiğini" söyleyerek, "Alman siyasetçilerin Alman vatandaşlarına Türkiye'den başka verebilecekleri mesaj yok mu?" sorusunu yöneltti. Durumun merkez siyaset için ciddi zaafiyet olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Avrupa şu anda İkinci Dünya Savaşı öncesi değerlere dönüyor... Almanya ki Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden bir tanesi. Almanya'nın bu çizgiye gelmemesi lazımdı. Umarım şu anda tevessül ettikleri yoldan dönerler. Dönmelerini arzu ederiz" diye konuştu.

Almanya'da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesinde katıldığı TV düellosunda Merkel, Türkiye'ye yönelik ekonomik baskının artırılabileceğini belirtmişti. Schulz ise, "Ben başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sona erdiririm" diye konuşmuştu.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.