Hamas'tan Erdoğan ve Türk Halkına Teşekkür

Hamas'tan Erdoğan ve Türk Halkına Teşekkür

Hamas, Gazze halkına olan destek ve ablukaya karşı duruş nedeniyle bir teşekkür mesajı yayımladı.

Hamas'tan yapılan açıklamada Erdoğan ve Türk halkına teşekkür edildi. Hamas, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının, Gazze'deki halkımıza olan destekleri ve ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalarını takdir eder, kendilerine teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Hamas'ın işgal rejimine karşı duruşunun değişmez olduğunu, temel hedeflerinin işgalin sonlandırılması ve milli haklarının elde edilmesi olduğu belirtildi. Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğin devam etmesi ve ambargonun tamamen ortadan kaldırılması talebinde bulunulan açıklamada, "Başta Mescidi Aksa olmak üzere işgalci Siyonistlerin Filistin halkına ve Filistin'e karşı aldıkları düşmanca tutumların sona erdirilmesi için çabalar sürmeli." denildi. Açıklamada ayrıca "Hamas olarak bizler Filistin halkıyla birlikte Filistin halkı ve davası uğruna kanlarını feda eden kahraman Mavi Marmara gemisi şehitlerini, yaralılarını ve tüm Türk halkını saygıyla anıyoruz." ifadesi kullanıldı. 

Türkiye İsrail ile anlaştığını açıklamış, anlaşma çerçevesinde Gazze'ye insani yardım da olacağı belirtilmişti. Ancak gün içinde HAMAS'ın tam tersi yönde de açıklamaları olmuştu.Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşma ile herhangi bir şekilde ilgilerinin olmadığını açıklamıştı. Hamdan, “Türkiye’nin işgalci İsrail’le yakınlaşma anlaşması bir Türkiye kararıdır. Bu kararın Hamas’la hiçbir ilişkisi yoktur ve Hamas bunun kendi onayı ile gerçekleştirildiğini reddetmektedir” demişti.

Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakatın ardından İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) tarafından da bir açıklama yapılmış ve  anlaşmaya tepki gösterilerek ‘İsrail’le örtünen çıplak kalır" denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.