Taliban, ABD'nin en büyük askeri tesisini füzelerle vurdu

Taliban, ABD'nin en büyük askeri tesisini füzelerle vurdu

Taliban, Afganistan'ın Pervan ilinde bulunan ABD'ye ait Bagram Hava Üssü'ne yönelik füze saldırısı düzenledi.

Taliban, Afganistan'ın Pervan ilinde bulunan ABD'ye ait Bagram Hava Üssü'ne yönelik füze saldırısı düzenledi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Afganistan'ın Pervan iline bağlık Bagram ilçesinde bulunan ve ABD'ye ait olan Bagram Hava Üssü'ne yöneli bu sabah saatlerinde füze saldırısı gerçekleştirildi.

 





"Zarar gören ABD askerleri var"

Yerel kaynaklar tarafından, ABD'nin Afganistan'daki en büyük üssü konumundaki Bagram Hava Üssü'ne düzenlenen füze saldırısı sonucu üstte konuşlu bulunan ABD askerlerinden zarar görenlerin olduğu bilgisi aktarılıyor.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Öte yandan Bagram Hava Üssü'ne yönelik düzenlenen füze saldırısının sorumluluğu, Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya organları tarafından yayınladığı açıklamayla üstlenildi. 

Mücahid, sabah erken saatlerde düzenlenen saldırıda üstte can ve mal kaybı yaşandığı açıklamasında bulundu.


Pervan ilinde bulunan Bagram Hava Üssü

"20 ölü ve yaralı"

Bölgedeki Taliban güçleri iki gün önce de Bagram Hava Üssü'ne yönelik canlı bomba saldırısı düzenlemiş ve sözcünün yaptığı açıklamaya göre, üssün 3 numaralı kapısında gerçekleşen bombalı saldırıda ABD askerlerinden 20 kişi ölmüş veya yaralanmıştı.

İki gün önce düzenlenen saldırı sonrası bilgilendirme mesajı yayınlayan ABD ordu kaynakları, Bagram Hava Üssün'nde gerçekleşen patlamada "zarar gören" askerlerin olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Taliban güçleri uzun bir süredir Bagram Hava Üssü'ne yönelik düzenlenen saldırılarını arttırmış durumda.

En büyük askeri tesis

Saldırının hedefi olan Bagram Hava Üssü, aynı zamanda NATO'nun merkez karargahı olarak kullanılıyor. Üs, ABD'nin Afganistan'daki en büyük askeri tesisi niteliğinde.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.