ABD, Türkiye-İsrail Mutabakatından Memnun

ABD, Türkiye-İsrail Mutabakatından Memnun

Beyaz Saray, Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki yeni dönemi memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

ABD yönetiminin, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmadan memnuniyet duyduğu bildirildi.

Beyaz Saray sözcülerinden Eric Schultz, günlük basın toplantısında Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki yeni döneme dair soruları cevapladı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Schultz, şöyle konuştu:

"ABD, bu önemli adımı ve bölgedeki iki önemli partnerinin ilişkilerini ilerletmesini memnuniyetle karşılıyor. Bunun Akdeniz’in doğusunda yeni işbirliği imkanları sunacağına inanıyoruz."

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau da günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye ve İsrail arasındaki gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu çok önemli bir adım ve bölgedeki istikrara katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.