ABD Katar'da konuşlu B-52 uçağı ile Afganistan'ı vurdu

ABD Katar'da konuşlu B-52 uçağı ile Afganistan'ı vurdu

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-52 ağır bombardıman uçağı Afganistan'ın doğusunda hava saldırıları düzenledi.

Afgan yerel medyasından edinilen bilgilere göre, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-52 tipi ağır bombardıman uçağı Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde IŞİD'in varlık gösterdiği bölgelere hava saldırısı düzenledi.

Düzenlenen hava saldırısında can veya mal kaybı yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi vermeyen yerel kaynaklar, ABD'nin Kabil hükümeti güçlerini sahada daha fazla desteklemeyi hedeflediğini belirtti.

B-52'ler Katar'da konuşlu

ABD Hava Kuvvetleri Afganistan'ın da dahil olduğu çatışma bölgelerine yönelik askeri operasyonlarda kullanmak üzere 2016 yılında Katar'a B-52 bombardıman uçakları konuşlandırmıştı.

IŞİD hava saldırısına ait görüntüleri yayınladı

Öte yandan IŞİD'e bağlı Amak Ajansı ABD'nin Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde düzenlediği hava saldırısıyla ilgili görüntüler yayınladı. Yayınlanan görüntülerde ABD'ye ait B-52 net bir şekilde görüntülenirken, bombardıman uçağı tarafından hedef alınan bölgeler görüntülere yansıyor.

IŞİD tarafından yayınlanan görüntüler:




IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'nın saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada ise bölgede bir can kaybının yaşanmadığı ifade edildi. 

Yakıt ikmali yapılmıştı

Afganistan'ın en bilinen televizyon kanalı olan TOLO News'de 2 Eylül tarihinde yer alan bir haberde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-52 ağrı bombardıman uçağınının Afganistan üzerinde yakıt ikmali yaptığı anların görüntüleri paylaşılmıştı. 


Afganistan üzerinde B-52'ye yakıt ikmali yapılıyor

B-52 bombardıman uçağıyla uzun bir aradan sonra ülkede hava saldırısı düzenleyen ABD'nin B-52'leri ülkede daha aktif bir şekilde kullanmayı planladığı düşünülüyor. 

2001'de aktif olarak kullanıldı

ABD Afganistan işgalinin başladığı 2001 yılında Taliban ve El Kaide'ye ait mevzilerin hedef alınmasında ve Tora Bora operasyonlarında B-52 ağır bombardıman uçaklarını aktif bir şekilde kullanmıştı. 


Afganistan işgali başladığı dönemde saldırı düzenleyen bir B-52 (2001)


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.