Yemen'de son bir haftada 2 Suudi jeti düştü

Yemen'de son bir haftada 2 Suudi jeti düştü

El Kaide'ye karşı düzenlenen operasyonda yer alan Suudi Arabistan'a ait bir savaş jetinin Yemen'in güneyindeki Ebyen ilinde düştüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yemen'in güneyindeki Ebyen ilinde dün gece saatlerinde Suudi Arabistan'a ait bir savaş uçağı düştü. 

El Kaide karşıtı operasyon sırasında düştü

Suudi Arabistan kaynakları uçağın bölgede El Kaide'ye yönelik düzenlenen bir operasyon sırasında düştüğü bilgisini kaydetti.

Pilot öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından yapılan açıklamada Yemen'in Ebyen ilinde Suudi Arabistan'a ait bir savaş uçağının düştüğü bilgisi doğrulanırken, uçağın pilotunun öldüğü belirtildi.

Düşen savaş uçağının tipi hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, uçağın "teknik arıza" sebebiyle düştüğü ifade edildi.

Son bir haftada 2 uçak düştü

Yemen'deki yerel emniyet kaynakları da dün gece saatlerinde Ebyen ilinde Suudi Arabistan'a ait bir savaş uçağının vilayetteki bir dağa düştüğünü doğruladı.

2015 yılının başında bu yana Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Yemen'de hava saldırıları düzenliyor. Düşen savaş uçağının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı, son bir hafta içinde düşen 2'inci uçak olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de hava saldırıları düzenlemeye başladığı 2015 yılından bu yana ise düşen savaş uçağı sayısı ise 12

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.