Londra'daki metro saldırı ile ilgili 18 yaşında bir kişi gözaltına alındı

Londra'daki metro saldırı ile ilgili 18 yaşında bir kişi gözaltına alındı

Londra'daki Parsons Green metro istasyonunda Cuma sabahı gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili olarak 18 yaşında bir kişi gözaltına alındı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Parsons Green metro istasyonunda Cuma sabahı gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili olarak 18 yaşında birinin gözaltına alındığı açıklandı.

Bu kişinin Londra'nın batısında bulunan Kent şehrine bağlı Dover liman bölgesinde gözaltına alındığı bildirildi.

18 yaşındaki şüphelinin, Terörle Mücadele Yasası kapsamında yerel polis merkezinde gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

Londra emniyetinden müdür yardımcısı Neil Basu, yapılan gözaltının "önemli" olduğunu açıklamakla birlikte terör tehdidi seviyesinin kritik durumda tutulmaya devam edeceğini söyledi.

Basu, gözaltına alınan kişi ile ilgili soruşturmanın hassasiyeti nedeniyle bilgi verilmeyeceğini de belirtti.

Londra

3 kişi halen tedavi altında

Liman bölgesinde gözaltına alınan şüphelinin, İngiltere'den kaçma hazırlığnda olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

29 kişinin yaralandığı saldırı sonrası başlayan operasyonlar çerçevesinde "terör tehdidi" seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştı. Londra Ambulans Servisi, halen tedavi altında 3 yaralı olduğunu açıkladı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) de Amak haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla, saldırıyı üstlenmişti. Örgüt saldırının, "İslam Devleti ile bağlantılı bir birim tarafından" gerçekleştirildiği duyurmuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.