Özbek mültecilere baskı devam ediyor

Özbek mültecilere baskı devam ediyor

Türkiye'deki Özbek mültecilere yönelik baskı devam ediyor.

Türkiye'deki Özbekistan uyruklu mültecilere yönelik baskı politikası devam ediyor. Türkiye'ye sığınan Özbek yazar Shavkat Koshmuratov'un Pazar günü ailesiyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

Hicran Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Shavkat Koshmuratov Pazar günü gece yarısı Başakşehir'de oturduğu evinde ailesiyle birlikte gözaltına alındı.

Birleşmiş Milletler kararıyla Türkiye'ye sığındığı bildirilen Yazar Shavkat Kuşmuratov'un (Şevket Kuşmuratoğlu) ani bir kararla gözaltına alındığı belirtildi. Eşi ve üç çocuğuyla birlikte Başakşehir Güvercintepe karakolunda tutulduğu bildirilen Özbek mülteciler yayınladıkları video ile insan hakları kuruluşları ve aktivistlerden yardım istedi.

Ailenin yakınları, Özbek mülteciler için ​Göç İdaresi tarafından sınır dışı işlemi başlatıldığını, Özbekistan'a sınır dışı edilmeleri halinde işkence veya idam cezası alabileceklerini ifade etti.

 


Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılması üzerine aktivistler mültecilerin serbest bırakılması ve sınırdışı işlemlerinin durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu.

İşkence başata olmak üzere farklı hak ihlallerinin yaşandığı Özbekistan'da, yönetim tarafından İslami kimlikli kişi ve kurumlara yönelik büyük baskılar yapıldığı biliniyor. Yaşadıkları zulümlerden dolayı Türkiye'ye sığınmış Özbekler, geri iade edilmelerinin idamla eş değer olduğunu belirtiyorlar. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.