ABD halkının Trump'a olan desteği artıyor

ABD halkının Trump'a olan desteği artıyor

Trump’a destek oranı, NBC Televizyonu ve Wall Street gazetesi tarafından yapılan son ankette Ağustos ayından sonra 3 puan yükselerek 43’e ulaştı .

Kasırga mağdurlarına yönelik çalışmalara para ayırması ve devlet dairelerinin bütçe onayı henüz alınmamış olması nedeniyle kapanmasını önlemek amacıyla Demokratlar’la birlikte çalışması Amerika Başkanı Donald Trump’a puan kazandırdı.

Trump’a destek oranı, NBC Televizyonu ve Wall Street gazetesi tarafından yapılan son ankette Ağustos ayından sonra 3 puan yükselerek 43’e ulaştı ancak hala halkın yüzde 52’si Trump’ın başkanlığından memnun değil.

Politico dergisi ve Morning Consult’ın anketi de benzer bir yükseliş ile Trump’a desteğin yüzde 39’dan 43’e çıktığını gösteriyor. RealClearPolitics anketi de yüzde 2,5’lik bir artışla Trump’a olan halk desteğinin yüzde 40’a çıktığını ortaya koyuyor.

Trump’a verilen destek partisi Cumhuriyetçiler’in karşı çıkmasına rağmen Trump’ın Demokratlar’la işbirliği yaparak 30 Ekim tarihinden itibaren hükümetin 90 gün süreyle daha kapanmasını önleyecek adımları atması sayesinde arttı. Başkan benzer şekilde kasırga mağdurlarına yapılacak yardım konusunda da Demokratlarla işbirliğine gitti.

NBC/Wall Street anketine katılan Demokrat Partili Fred Yang, Trump’ın demokratlarla birlikte çalışma konusundaki tavrının kendisine verilen destekteki artışta önemli rol oynadığını söylüyor.

Yang, “Orta yollu davranmak ona orta seviyedeki halktan destek getirdi üstelik kendi tabanını da kızdırmadan” diyor.

Anketlere göre halkın yüzde 71’i Trump hükümet kurumlarının bütçe nedeniyle kapanmasını önlemek ve kasırga mağdurlarına yardım konusundaki tavrını doğru buluyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.