Yeni Şafak mültecileri 'Deaş'lı terörist' ilan etti

Yeni Şafak mültecileri 'Deaş'lı terörist' ilan etti

Yeni Şafak gazetesi skandal bir habere daha imza attı. Astana görüşmeleri sonrası muhalifler neden hedef tahtasına oturtuldu?

Yeni Şafak gazetesi, Cuma günü internet sitesinde yayınladığı haberde Esed rejiminden kaçarak İdlib'e sığınan mültecileri 'Deaş'lı terörist' diye tanımladı. Gazete, söz konusu kişilerin Türkiye'ye saldırmaya hazırlandığını öne sürdü. Tamamı kadın ve çocuklardan oluşan mülteci kafilesi geçtiğimiz günlerde Esed rejiminin kuşatması altındaki Hama-Akirbat'tan İdlib'e sığınmıştı.

Yeni Şafak gazetesinin internet sayfasında yer alan "Esed 800 Deaş'lıyı İdlib'e taşıdı" başlıklı haberde Hama'nın doğusundaki Akirbat'tan gelen mülteciler 'Daeş'li terörist' olarak tanımlandı. Gazete, söz konusu kişilerin Suriye'ye harekat yapmaya hazırlanan TSK birliklerine saldıracağını öne sürdü. Gerçekte ise durum oldukça farklı.

Tamamı kadın ve çocuk

Geçtiğimiz ay, Esed rejimi Hama'nın doğusunda başlattığı saldırı sonucunda Akirbat bölgesinde çok sayıda sivil rejim kuşatması altında kaldı. Bölgedeki sivillerin yardım çağrısı üzerine, sivillerin bir bölümünün tahliye edilmesi için muhalifler ve Esed rejimi arasında anlaşma sağlandı.

Bu anlaşma doğrultusunda tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 800 sivil Hama'nın Akirbat bölgesinden İdlib'e taşındı.


Hama'nın Akirbat bölgesinde İdlib'e gönderilen sivillerin bir bölümü


İdlib'e gönderilen sivillerin büyük bölümü kadın ve çocuklardan oluşuyor.



Bölgeden tahliye edilen ilk kafile 4 Eylül'de İdlib'e ulaştı.

'Kedi yavrusunu yerken fareye benzetir'

Yeni Şafak gazetesinin Suriye ile ilgili haberlerinde kullanılan dilin son dönemde önemli ölçüde değişime uğradığı gözlemleniyor. 

Türkiye'nin Şam rejiminin müttefiği olan Rusya ve İran ile birlikte İdlib bölgesine operasyon kararı alması, muhaliflerin önemli bir kısmı tarafından büyük bir tepki ile karşılanmıştı. Astana görüşmelerinde alınan kararda bölgenin bir kısmının İran ve Rusya'ya teslim edilmesi öngörülüyor. TSK'nın bu plan dahilinde İdlib bölgesine askeri müdahalede bulunması beklenirken, bu girişime karşı çıkan muhalif güçlerin "Deaş'lı" olarak lanse edileceği ve Yeni Şafak gazetesinin böylesi bir algı operasyonu yürüttüğü ileri sürüldü. Yeni Şafak'ın söz konusu haberi sosyal medyada büyük tepki çekerken, kullanıcılar 'Kedi yavrusunu yerken fareye benzetirmiş' yorumunda bulundular.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.