Rusya destekli rejim güçleri Deyr ez Zor'da infazlara başladı: 13 ölü

Rusya destekli rejim güçleri Deyr ez Zor'da infazlara başladı: 13 ölü

Rejim güçlerinin Deyr ez Zor bölgesinde devam eden operasyonda sivilleri infaz ettiğini aktarılıyor.

Suriye ağırlıklı haber yapan yerel televizyon kanalı Cisr'in haberine göre, Rusya desteğiyle Deyr ez Zor'da ilerlemekte olan rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin kentin doğu kırsalındaki Murad beldesinde sivilleri infaz etmeye başladı.

"En az 13 sivil infaz edildi"

Aralarında aynı aileden kişilerin de bulunduğu en az 13 sivilin rejime bağlı güçler ve yabancı Şii milisler tarafından infaz edildiği bildirildi. Rejime bağlı güçlerin Deyr ez Zor bölgesinde Fırat Nehri'nin karşısına geçmesinden sonra bölgede infazlar gerçekleştirmeye başladığını aktaran kanal, infaz edilen kişilerin tamamının sivillerden oluştuğunu duyurdu.

Rejim bölgede ağır kayıplar verdi

Öte yandan bölgede sivil halka yönelik gerçekleştirdiği bu infazların IŞİD'in düzenlediği saldırılar ile rejimin ağır kayıplar yaşamasından sonra gerçekleştirildiği belirtiliyor. 

ABD ile Rusya Deyr ez Zor'u görüştü

Öte yandan IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyona bağlı generallerin, Rus generallerle Deyr ez Zor ilinde rejimle ABD destekli güçler arasındaki ayrışma önlemlerini görüşmek üzere bir araya geldiğini bildirdi.

İki hafta önce PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG güçlerinin Deyr ez Zor doğu kırsalında başlattığı saldırılar kapsamında bin kilometrelik alanı IŞİD'ten geri aldığını ifade eden Dillon, örgütün Deyr ez Zor'un kuzeydoğusunda ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.