Taliban'dan Afganistan'ın güneyinde eş zamanlı saldırılar

Taliban'dan Afganistan'ın güneyinde eş zamanlı saldırılar

Taliban Afganistan'ın güneyinde Kabil hükümeti güçlerine karşı eş zamanlı saldırılar düzenledi

Taliban Afganistan'ın güneyinde Kabil hükümeti güçlerine karşı eş zamanlı saldırılar düzenledi.

Afganistan'ın güneyinde bulunan Gazni ilinde dün gece eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda Kabil hükümeti güçleriyle Taliban savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Taliban'ın, Gazni ilinin Karabağ ilçesinde bulunan Kabil hükümeti güçlerine ait askeri kontrol noktalarına yönelik düzenlediği saldırılarda yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Kabil hükümeti güçlerinin belli noktalardan geri çekildiği bildirildi.

Gazni ilinin konumu:

 

"Taliban 2 askeri noktayı kontrol altına aldı" 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Taliban, ilçede saldırı düzenlediği 4 askeri noktadan 2'sini kontrol altına almış durumda.

Kabil hükümeti güçlerinin Taliban'ın saldırısıyla birlikte kontrol noktalarını terk ettiğini aktaran kaynaklar, saldırıda 7 polisin öldüğünü 4 polisin de yaralandığını ifade etti.

İl merkezinde saldırı

Öte yandan Taliban'a bağlı güçlerin Gazni ili merkezindeki bir karakola düzenlediği saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 1'i rütbeli 3 polis öldü.

Dün gece Taliban tarafıdan il merkezindeki Spanda bölgesinde bir karakola düzenlenen saldırıda "Bereket" ismindeki karakol komutanı da dahil 3 polis öldü. Kaynaklar çatışmaların bir saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, bölgeye Kabil hükümeti güçleri tarafından çok sayıda kuvvet sevk edildiğini belirtti.

2001 yılında ABD öncülüğündeki NATO güçleri tarafından işgal edilen Afganistan'da savaş 16 senedir devam ediyor. Taliban ise ülkede tekrar güçlenerek kontrol alanını genişletmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.