"Nükleer düğme dengesiz bir megalomanın elinde"

"Nükleer düğme dengesiz bir megalomanın elinde"

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ''Roketlerimizin Amerika’nın ana karasını ziyaret etmesini kaçınılmaz'' ifadesini kullandı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Başkan Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un için kullandığı ‘roket adam’ tanımını gündeme getirdi ve ‘roketlerimizin Amerika’nın ana karasını ziyaret etmesini kaçınılmaz hale getirdi’ ifadesini kullandı.

Ri, “Uzun ve zorlu çabalar sonrası, devletimizin nükleer gücünü tamamlamadaki son aşamalardan sadece bir kaç adım uzaktayız. Kuzey Kore’nin, düşman güçleri tarafından uygulanan yaptırımlar karşısında sarsılacağını ya da tutumunu değiştireceğini düşünmek boş bir ümit olur” dedi.

Kuzey Koreli bakan, “eğer suçsuz Amerikalılar intihar saldırılarından zarar görürse tamamen sorumlusu Trump olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ri, Trump’ı “nükleer düğmeyi tutan dengesiz megaloman” olarak da niteledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, ülkesinin nükleer gücünün savaşı caydırıcı olduğunu belirtti ve bunun Amerika nükleer tehdidiyle Amerika işgaline karşı olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.