Taliban: Kabil Hava Üssü'nü füzelerle vurduk

Taliban: Kabil Hava Üssü'nü füzelerle vurduk

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Kabil Hava Üssü'ne yönelik füze saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Kabil Hava Üssü'ne yönelik füze saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz gece Afganistan'ın başkenti Kabil'in havaalanına yönelik füze saldırısı düzenlendiğini ifade edildi. 

Kabil havaalanında askeri bölgelerin füzeler ile hedef alındığını ifade eden Mücahid, saldırı sonucunda üstte kayıplar yaşandığını belirtti.

NATO konvoyu hedef alınmıştı

İki gün önce Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO bünyesinde görev yapan Danimarkalı askerlerin bulunduğu konvoya, başkentin 5. bölgesinden geçişi sırasında bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlenmiş, saldırının sorumluluğunu Taliban üstlenmişti.

Afganistan'daki NATO birliklerinden yapılan açıklamada, saldırıda kayıpların bulunmadığı ifade edilmiş. Saldırıyı üstlenen Taliban ise saldırıda yabancı güçlerden 16 askerin öldüğünü veya yaralandığını belirtmişti.

Taliban, Afganistan'ın başkentinde düzenlediği saldırıların yanında, Kabil'e komşu olan Pervan ilçesindeki Bagram hava üssüne de sıklıkla füze saldırıları düzenliyor. Geçtiğimiz dönemlere oranla Taliban'ın başkent ve çevresindeki etkinliğini arttırdığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.