Çin Whatsapp’ı engelledi

Çin Whatsapp’ı engelledi

WhatsApp uygulamasının Çin içerisinde tamamen çalışmaz hale gelmiş durumda olduğunu açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda Çin’deki WhatsApp kullanıcılarının video, fotoğraf ya da sesli not gönderemedikleri belirtilmişti. Artık bu yasağın metin mesajlarını da kapsayacak şekilde genişletildiği belirtiliyor.

Symbolic Software'den Nadim Kobeissi'ye göre hükumetin herkesi aynı anda engellemekten alıkoyan sebep, WhatsApp'ın kullandığı ağır şifreleme sistemi. Ancak hükumetin çabaları boşa çıkmadı ve kullanıcıların büyük bir çoğunluğu engellendi. Engelleme konusunda tecrübe kazanan Çin'in diğer uygulama ve platformları hedef almasından korkuluyor.

Çin’de sansürler, Çin Komünist Partisi’nin 19. Ulusal Kongresi yaklaştıkça artıyor. WhatsApp, kullanıcılarına uçtan uca şifreleme sunduğu için bu sansürlerin hedefi olmuş olabilir.

Çin, WhatsApp'ı engelleyerek kullanıcıları "dinlenmesi" daha kolay diğer alternatif uygulamalara geçmeye zorlamaya çalışıyor. Örneğin WeChat adlı uygulama, kullanıcıları kişisel verilerini Çin hükumetine teslim ediyor.

WhatsApp'ın sahibi olan Facebook, dünyanın en büyük piyasalarından biri olan Çin'de engellenmiş olmasına rağmen konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.