Erbil yönetimi: Sınır kapıları kontrolümüzde

Erbil yönetimi: Sınır kapıları kontrolümüzde

Mesud Barzani'nin danışmanı Kefah Mahmud, IKBY'nin bölgelerinin ve sınır kapılarının Erbil'in kontrolünde olduğunu söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani'nin danışmanı Kefah Mahmud, IKBY'nin bölgelerinin ve sınır kapılarının Erbil'in kontrolünde olduğunu söyledi.

Sputnik'e konuşan Mahmud, "Türkiye sınırındaki sınır kapıları olağan halde çalışıyor, herhangi bir değişiklik yapılmadı. Türkiye ve IKBY, bu noktalarda herhangi bir adım atmadı. Sınır kapıları her zaman bizim kontrolümüzde bulunuyordu ve şu anda da öyle" dedi.

'İBADİ'YE ASKER GÖNDERME YETKİSİ VERİLMESİ ÇOK KOMİK'

Mahmud, Irak Meclisi'nin Başbakan Haydar el İbadi'ye IKBY'ye asker gönderme yetkisi vermesini de yorumladı.

IKBY yetkili, "Bu çok komik, bu birlikler nereden nereye gidecekler? İran ve Türkiye sınırlarındaki sınır kapıları IKBY'nin kontrolü altında. Bu duruma müdahale etmeye ve bunu değiştirmeye yönelik her girişim, Irak anayasasının ihlali anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

'UÇAK SEFERLERİNİN DURDURULMASI SİYASİ BİR KARAR'

Mahmud'un IKBY'deki havalimanlarıyla seferlerin durdurulmasına ilişkin soruyaysa şu yanıtı verdi: "İran ve çok sayıda Arap ülkesi Bağdat'ın talebi üzerine uçak seferlerini durdurdu. Bu teknik değil, tamamen siyasi bir karar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.