Yahoo, 3 milyar kullanıcının hesabını çaldırdı

Yahoo, 3 milyar kullanıcının hesabını çaldırdı

Ancak durum beklenen de kötü, çünkü o rakam 3 milyar olarak güncellendi.

Vakti zamanında Google ile kıyasıya mücadele veren Yahoo, e-posta hizmeti başta olmak üzere, kullanıcı verilerine dayanan birçok hizmeti sağlayan en büyük şirketlerdendi. 

Verizon’a satılmadan önce Aralık 2016’da Yahoo, sunucularının 2013 yılında saldırıya uğradığını ve yaklaşık 1 milyar kullanıcının hassas verilerinin tehlike altına girdiğini açıkladı. Geçtiğimiz salı günü ise Verizon, Yahoo’nun tahminindeki rakamı düşük bulduğunu resmi bir şekilde doğruladı. Aslında o dönemdeki saldırılarla 3 milyar kullanıcının kişisel verileri çalınmış ve tarihteki en büyük veri ihlali gerçekleşmişti.

Çalınan hesapların şifreleriyle kredi kartı ve hesap numaralarının siber saldırıdan etkilenmediğini duyuran Verizon yetkilileri hesapları çalınan 2 milyar dolarındaki diğer kullanıcıların da bilgilendirildiğini açıkladılar.

 Skandal nedeniyle Yahoo'nun satış fiyatında 350 milyon dolarlık indirim yapılmış ve şirket 4,5 milyar dolara Verizon'a satılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.