Türkmen Ve Kürt Dağlarında Fetih Ordusu İlerleyişi

Türkmen Ve Kürt Dağlarında Fetih Ordusu İlerleyişi

Muhalifler, rejimin Rus hava desteği ile ilerlediği bölgeleri geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Suriye'de rejim muhalifi İslami grupların oluşturduğu Fetih Ordusu koalisyonu, Lazkiye kırsalındaki Kürt Dağı'ndaki stratejik kasabaları ele geçirdi. 

Muhalif savaşçılar Türkmen ve Kürt dağlarında bulunan Salma ve Rabi'a gibi önemli yerleşim merkezlerine de birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Fetih Ordusu ve diğer muhalif gruplar, 27 Haziran'da rejim güçlerine karşı "Yermük Savaşı" adlı bir operasyon başlattılar. Bu operasyon kapsamında Ayn Gazal, Ayn İşre, Al Karmil köyleri ve Nakbe, Raşa, El Balut ve Vadi Basur tepeleri ele geçirildi.

Çatışmalarda muhaliflerin 30 rejim askerinin öldürüldüğü ve çok sayıda mühimmatı ele geçirdiği bildirildi. 

Yermük Savaşı bileşenleri olarak Fetih Ordusu koalisyonu bileşenlerinden Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Türkistan İslam Partisi öne çıkıyor. Ayrıca 1. Sahil Tümeni, 2. Sahil Tümeni, Ceyş el Tahrir, Ceyş el İzz, Ceyş el Nasr gibi Özgür Suriye Ordusu gruplarları da operasyona destek veriyor. 

Yermük Savaşı operasyonu kapsamında muhalifler, rejimin Türkmen ve Kürt dağlarında Rus hava desteği ile ele geçirdiği toprakların geri kazanmayı hedefliyor.

Suriyeli bağımsız gazeteci Ebu Ömer, ele geçirilen Kinsibbe kasabasında muhalif savaşçılarla:

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.