Deyr ez Zor'da Rus 'soykırımı': 70 günde 2042 hava saldırısı 819 ölü

Deyr ez Zor'da Rus 'soykırımı': 70 günde 2042 hava saldırısı 819 ölü

Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Deyr ez Zor kenti doğu kırsalı başta olmak üzere Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının bölgeye düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

Rejim güçlerinin Eylül ayı başlarında IŞİD kuşatmasını kırıp kente girmesinin ardından bölgede şiddetini arttıran hava saldırıları son haddine gelmiş durumda.

Özellikle Rus savaş uçaklarının sivil yerleşim birimlerini doğrudan hedef aldığını ifade eden yerel kaynaklar bölgede insani durumun bir kriz boyutunun ötesine geçtiğini ifade ediyor.

"Yaklaşık 70 günde 819 sivil öldü"

Kaynakların ifade ettiği rakamlara göre 69 günlük hava saldırılarında yaklaşık 819 sivil yaşamını yitirmiş durumda. 

"En az 2 bin hava saldırısı"

Deyr ez Zor bölgesi ve çevresine 69 günde 2042 hava saldırısı gerçekleştirildiğini ifade eden kaynaklar tarafından açıklanan diğer rakamlara göre, ölen sivillerin büyük bir çoğunluğunu çocuk ve kadınlar oluşturuyor.

"Deyr ez Zor soykırımı"

Sosyal medya üzerinden Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesinde yaşanan insani dramı uluslararası kamuoyunun gündemine taşımak isteyen yerel kaynaklar #DeirEzZorHolocaust hashtag'i altında konuyu gündem edebilmek için çaba gösteriyor.

Yerel kaynaklar ve aktivistlerin bölgeden servis ettiği son rakamların toplandığı grafik:

Günlük 150 hava saldırısı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov geçtiğimi gün yaptığı açıklamada Deyr ez Zor kenti doğu kırsalındaki Meyadin beldesine yönelik günlük 150 hava saldırısı gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.