Arakan iddiaları BM'de 'kelle aldı'

Arakan iddiaları BM'de 'kelle aldı'

BM'nin Myanmar Koordinatö‘ insan hakları savunucularının Arakan ziyaretini engellediği’ iddiaları nedeniyle görevinden ayrıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Koordinatörü Renata Lok-Dessallien'in ekim ayı sonunda Myanmar'daki görevinden ayrılarak New York'ta başka bir göreve getirileceği duyuruldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin geçtiğimiz günlerdeki, BM ve uluslararası yardım kuruluşlarından yetkililere dayandırdığı haberinde, Lok-Dessallien'i insan hakları savunucularının Arakan'daki hassas bölgelere ziyaretini engellemeye ve bu konuya dikkati çeken kampanyalara son vermeye çalışmak, bunların yanı sıra etnik temizlik tehlikesine karşı uyarıda bulunan çalışanları tecrit etmekle suçlanmış ancak BM bu iddiaları asılsız bulmuştu. Ancak görev değişikliği kararı geldi.

BM Genel Sekreterliğinin konuya ilişkin sorular üzerine yaptığı açıklamada, Renata Lok-Dessallien'in Myanmar'daki görevinden ayrılmasına gerekçe 4 yıllık görev süresini tamamlaması olarak gösterildi.

Açıklamada, Lok-Dessallien'in ekim ayı sonuna kadar Myanmar'da kalacağı ve daha sonra New York'ta BM Genel Merkezi'nde başka bir göreve getirileceği kaydedildi.

Bilindiği gibi Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. BM tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.