İran'da 'Sünnilerin Bayram Namazı' Tartışması

İran'da 'Sünnilerin Bayram Namazı' Tartışması

İran'da Sünni vatandaşların bazı mescitlerde ibadet etme isteğine yöneticilerin olumlu cevap vermemesi üzerine konu meclis gündemine getirildi.

Cuma ve Bayram namazlarının toplu kılındığı İran'da Sünni vatandaşlara ait bazı mescitlere bayram namazı izni verilmemesi üzerine İranlı 18 milletvekilin, itiraz ederek meclise yazılı bir bildiri sundukları belirtildi.

İran İş Haber Ajansı'na (ILNA) konuşan reformcu milletvekillerinden Mahmud Sadıki, "Bu kısıtlamalar daima Şii ve Sünnilerin birliğine vurgu yapan Rehber'in (Dini lider Ayetullah Ali Hamaney) emirlerine aykırıdır." dedi.

Son zamanlarda Tahran'a bağlı İslamşehr ilçesindeki Sünni mescidinin faaliyetlerinin durdurulduğunu da belirten Sadıki, bu mescide de bayram namazı izni verilmediğini aktardı.

İranlı milletvekili, ülkedeki Sünni vatandaşların anayasal haklarının kısıtlanmasının bölgedeki mezhepçilik hareketleri göz önüne alındığında ülkenin milli güvenliğine de aykırı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.