Salih Müslim: Suriye'de Tek Çözüm Federasyondur

Salih Müslim: Suriye'de Tek Çözüm Federasyondur

PYD Eş başkanı Salih Müslim, De Mistura'nın "Kürt federasyonunun sıkıntı yaratacağı" yönündeki açıklamasını eleştirdi.

PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD Eş başkanı Salih Müslim, BM Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura'nın 'Suriye'de Kürtlerin nüfusun yüzde 5'ini oluşturduğu ve federasyonun sıkıntı yaratacağı' yönündeki açıklamalarını Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine değerlendirdi.

PYD Eş Başkanı Müslim, De Mistura'nın Suriye'deki "Kürt hakikatini" ne kadar tanıdığını bu açıklaması ile ortaya koyduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Söylediği doğru değil. Suriye'de nüfusun yüzde kaçının Kürt olduğunu bilmiyor. Federasyonun Suriye için sorun çıkaracağını düşünenler, başka çözümleri varsa ortaya koysun. Suriye'nin parçalanmaması ve bütün olarak kalması isteniyorsa, federasyondan başka çözüm yok. Kürtlerin içinde olmadığı siyasi bir çözümün gerçekleşmesi zordur. Federasyonu kabul etmeyenler, Suriye'nin karanlıkta kalmasını isteyenlerdir. Uluslararası hukuka göre, çözüm federasyon ve ona benzer sistemlerdir. Biz kimseyi beklemiyoruz. Proje ve planlarımız var. Halkımızı korumak için bunları hayata geçiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.