Doğu Türkistanlı savaşçılardan Esed rejimi ve Çin'e gözdağı

Doğu Türkistanlı savaşçılardan Esed rejimi ve Çin'e gözdağı

Doğu Türkistanlı silahlı grup Çin yönetimine gözdağı verdi.

Doğu Türkistanlı savaşçılar tarafından kurulan Türkistan İslam Partisi yeni yayınladığı görüntülerle hem Esed rejimi hem de Çin yönetimine gözdağı verdi.

Grubun medya kolu İslam Awazi tarafından paylaşılan, "Çin medyası hakkındaki gerçekler" başlıklı videoda Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerini nasıl gizlediğine değinildi. Çin'in Doğu Türkistan'da işgalci olduğunu belirten grup çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bölgeyi 'yeniden özgürleştirmeye' söz verdi.

15 dakika uzunluğundaki videoda Türkistan İslam Partisi'nin Suriye'de ağır silahlar taşıyan pikaplar ve tanklarla düzenlediği devasa konvoyların görüntülerine yer veriliyor. Çin yönetiminin yanısıra Esed rejimi de tehdit edilirken, görüntüler grup liderinin konuşmasıyla son buluyor.


Grubun medya kolu 'Çin medyası hakkındaki gerçekler' başlıklı bir video yayınladı (AdBlock uygulaması açıksa -video sağlayıcı OpenLoad sitesi nedeniyle- video açılmaz)

Türkistan İslam Partisi uzun süredir Suriye'de Esed rejimine karşı muhaliflerin yanında savaşa devam ediyor. Lazkiye'nin kuzeyindeki Kürt ve Türkmendağı bölgesinde etkili olan grup rejimle yaşanan çatışmalar sırasında gösterdiği dirençle ön plana çıkıyor.


Görüntülerde grubun tank ve ağır silahlarla düzenlediği konvoyun görüntülerine yer veriliyor


Türkistan İslam Partisi savaşçılarının büyük çoğunluğunu Doğu Türkistanlılar oluşturuyor

Grubun savaşçı sayısı tam olarak bilinmezken Doğu Türkistanlı savaşçılar Suriye'de Esed rejimine karşı düzenlen operasyonlara düzenli olarak katılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.