Köpekler neden araçları kovalar?

Köpekler neden araçları kovalar?

'Ben arabaları kovalayan bir köpek gibiyim. Onu yakalasam bile ne yapacağımı bilemem.'

Sebebi burada ve cevabı düşündüğünüzden daha etkileyici. Bu mantıksız bir davranış değil. Bunun tam olarak tersi.

Görünüşte mantıklı gelmiyor. Büyük bir araç yanlarında hızlanıyor ve durağan başıboş köpekler onu yakalamaya kalkışarak ayağa fırlıyor. Ama eğer araç yavaşlarsa veya durursa, o taraftan uzak duruyorlar ve araca saldırmıyorlar. Bu davranış size oldukça mantıksız görünüyor, öyle ki bunun hakkında şakalar ve film diyalogları yazılmıştır.

Kara Şövalye Dönüyor’daki Joker’in ne dediğini hatırlayın:

"Ben arabaları kovalayan bir köpek gibiyim. Onu yakalasam bile ne yapacağımı bilemem."

Gerçek sebebi burada.


Bu onların avlanma içgüdüsü. Köpekler, kurt değildir. Kurtların farklı içgüdüleri vardır çünkü onlar vahşi hayvanlardır. Ama köpekleri yaklaşık 1000 yıl önce evcilleştirdik, bu yüzden içgüdüleri bizimle birlikte yaşamak için gelişti. Zamanın dörtte üçünde bizimle birlikte yaşadılar, biz ilkel avcılardık.

Yani bir köpeğin beyni, hala bize avlanmada eşlik ve yardım ettikleri konumda. Biz iri bir hayvanı yaralardık, o kaçardı, onu köpeklerle kovalardık ve köpekler onun arkasından koşup onu düşürürdü. Durağan hale geldiğinde, görevlerini yerine getirmiş olurlardı ve ilk olarak biz yiyene kadar bekleyip geride kalanları yerlerdi.

Yani irice gürültülü bir hayvan (bir araç) onlar tarafından peşlendiğinde, araç durduğunda görevleri yerine getirilmiş olur ve kibarca yanında dururlar. Hayvanı durduktan sonra ısırmak ilk ısırığı almak gibidir ki oldukça saygısızca bir hareket olarak kabul edilir. Sahipleri olan insanlar şimdi onu yemeyi reddedecektir ve hatta kabile hiyerarşisine saygısızlık etmesinden ötürü onu öldüreceklerdir.


Sizi daha çok taşıt motorunuzun devrini sesli bir şekilde aniden yükselttiğinizde peşlemelerinin sebebi budur. Çünkü hararetli motorun bu sesi (yaralı bir hayvanın feryadından çok da farklı değil), onların peşleme dürtülerini tetikliyor.

Başıboş köpekler sadece büyük bir duyarlılık ve dikkatle protokole karşı görevlerini yerine getiriyor: Gürültülü metal hayvanları durgun hale getirmek için peşlemek.

Kaynak: Mepa News

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum