Rus vekilden ABD'ye misilleme teklifi: CNN ajan kabul edilsin

Rus vekilden ABD'ye misilleme teklifi: CNN ajan kabul edilsin

Tasarı bu hafta incelenerek karara bağlanacak.

Duma’daki Birleşik Rusya fraksiyonun Başkan Yardımcısı Andrey İsayev, halihazırda tasarısı üzerinde çalışılan ‘yabancı ajan-medya’ kanunun kapsamına Özgür Avrupa Radyosu, Deutsche Welle, Amerika’nın Sesi ve CNN gibi kuruluşların dahil edilebileceğini belirtti.

İsayev, "Örneğin, daha önce kendini ABD Kongresi tarafından finanse edilen bağımsız radyo olarak konumlandıran Özgür Avrupa Radyosu var. Bu radyo yabancı ajan kanunu kapsamına alınabilir. Ayrıca Deutsche Welle, Amerika'nın Sesi ve CNN de bu kanun kapsamında değerlendirilebilir. Rusya topraklarında faaliyet gösteren ve yabancı ajan olabilecek diğer bir dizi yapılar da var. Altını çiziyorum, olabilir" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'daki tüm fraksiyon başkanlarının gerçekleştirdiği toplantının ardından, ABD'nin Rus medyasına yönelik tedbirlere yanıt tedbirleri geliştirme yönünde ortak bir kararın alındığını kaydeden İsayev, "Rusya'daki yabancı ajanlar hakkında kanun ve medya hakkında kanuna, yabancı hükümetler veya hükümet destekli yapılar tarafından finanse edilen ve aktif olarak Rusya'da faaliyet gösteren ve seçim süreçlerimize müdahale eden medya kuruluşlarını yabancı ajan olarak ilan etme fırsatını sağlayan düzeltmeler girilecek" ifadelerini kullandı.

Rus vekil, tasarının bu hafta içinde hazırlanıp incelemeye alınacağını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.