Rusya olimpiyatlardan men edildi

Rusya olimpiyatlardan men edildi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, doping skandalları nedeniyle Rusya'yı 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, doping skandalları nedeniyle Rusya'yı 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men etti. Doping testi temiz çıkan atetler yarışlara bağımsız olarak katılabilecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İsviçre'nin Lozan kentindeki IOC İcra Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Güney Kore'de yapılacak 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'ndan men edildiğini duyurdu.

Komitenin yazılı açıklamasına göre, doping testi temiz çıkan Rus atletleri olimpiyatlara bağımsız olarak katılabilecekler. Açıklamada, Rusya'nın 2014 yılında Soçi'deki Kış Olimpiyat Oyunları'nda "sistematik ve başka bir örneği olmayan" manipülasyon yaptığına dair  kanıtların bulunduğu belirtildi.

Dopingsiz Rus atletlerinin durumundan ötürü üzüntü duyduğunu kayededen IOC Başkanı Thomas Bach, olimpiyatlara sadece 'doping kullanmadığı tespit edilen' atletlerin katılabileceğini söyledi.

IOC ayrıca, Rus Olimpiyat Komitesi'nin Başkanı Aleksander Jukov'u da IOC üyeliğinden azletti. R-Sport haber ajansını verdiği bilgilere göre, Jukov kararı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı IOC'nin kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı ve bu kararın "anlamlı bir zafer" olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.