Türkistan İslam Partisi'nden Ebu Zuhur açıklaması

Türkistan İslam Partisi'nden Ebu Zuhur açıklaması

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Türkistan İslam Partisi, rejimin Ebu Zuhur saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Türkistan İslam Partisi (TİP), rejimin Ebu Zuhur saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğu Türkistan Bülteni'nin haberine göre, muhalif grubun askeri yetkililerinden biriyle yapılan röportajda, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib'deki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nı kontrol altına aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Bültenin haberine göre, rejime bağlı güçlerin havaalanına yaklaşık 10 kilometre mesafede olduğu belirtilirken, muhaliflerin rejimin saldırı hattına yönelik taarruzlar gerçekleştirdiği yönünde bilgiler aktarılmakta.

Öte yandan TİP askeri yetkilisi, sahada muhalifler açısından olumlu gelişmelerin yaşandığını, ancak operasyonların daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için haberlerin tamamının kamuoyuyla paylaşımı konusunda sansür uygulandığını ifade etti.

Türkistan İslam Partisi, sosyal medya ağları üzerinden cephe hatlarına yapılan askeri sevkiyata ilişkin görüntüleri de paylaştı. Grubun paylaştığı görüntüler arasında İdlib'in güney kırsalındaki çatışmalarda esir alınan bir rejim askeri de bulunuyor.


Muhalifler tarafından esir alınan rejim askeri


Türkistan İslam Partisi'nin bölgeye yaptığı askeri sevkiyattan

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.