Trump'ın skandal sözlerine tepki yağıyor

Trump'ın skandal sözlerine tepki yağıyor

Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’da Kongre üyeleriyle yaptığı göçmenlik görüşmeleri sırasında bazı ülkeler için kullandığı sözlere tepkiler büyüyor.

Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’da Kongre üyeleriyle yaptığı göçmenlik görüşmeleri sırasında Haiti ve Afrika ülkeleri için kullandığı iddia edilen “b—çukuru ülkeler” ifadesinin yankıları sürüyor.

Başkan Donald Trump’ın hakaret içeren ifadesi, Afrika ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyanın tepkisini çekti. Trump’ın "Neden bu “b—çukuru ülkelerden göçmen alıyoruz, neden “Norveç’ten göçmen almıyoruz?" dediği önce Washington Post gazetesi tarafından duyurulmuş, ardından CNN televizyonu tarafından da doğrulanmıştı.

Trump bu açıklamayı yaptığı sırada göçmenlik reformunda uzlaşma sağlanması amacıyla iki partiyi temsil eden Kongre üyeleriyle görüşüyordu.

Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Grivaux da Trump’ın söylediği iddia edilen sözler konusunda yapılacak en iyi yorumun “bu konuda konuşmamak olduğunu” söyledi.

Sözcü, “Özellikle doğal afetlere maruz kalan, büyük yoksulluk ve sıkıntılar yaşayan ülkelerden söz ederken doğru bir dil kullanmaya özen göstermeliyiz” dedi.

Gana’nın muhalif siyasetçilerinden Ras Mübarek de gelişmekte olan ülkelerden görevini terk edene kadar Donald Trump’ı boykot etmelerini istedi. Mübarek, Trump için “Amerika’nın dünyaya ve dünyanın da Amerika’ya ihtiyacı olduğunu ne kadar çabuk fark ederse hepimiz için o kadar iyi olur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.